arachnid_25092019
Projekt Arachnid – Budućnost uklanjanja ilegalnog sadržaja sa interneta

U mračnim bespućima weba (dark web), svaki dan pod okriljem anonimnosti, tehnologija se zloupotrebljava u svrhu dijeljenja slika seksualnog zlostavljanja osoba diljem svijeta. I sa svakom podjelom, žrtve su prisiljene proživljavati svoje zlostavljanje opet iznova. Kanadski centar za zaštitu djece donosi nam Projekt Arachnid, inovativni alat u borbi protiv rastućeg širenja materijala o seksualnom zlostavljanju djece (CSAM) na Internetu. 

Projekt Arachnid pokrenut je u siječnju 2017. kao odgovor na nalaze ankete Survivors survey i globalno širenje materijala za seksualno zlostavljanje djece o čemu svjedoči Cybertip.ca. Projekt Arachnid otkriva automatizirani je sustav koji otkriva slike i videozapise materijala o seksualnom zlostavljanju djece putem interneta i izdaje obavijesti pružatelju usluge hostinga tražeći njegovo uklanjanje. Do danas, Project Arachnid je pružateljima poslao više od 2 milijuna obavijesti o uklanjanju materijala za seksualno zlostavljanje djece.

Više informacija o projektu, kako funkcionira i koji su rezultati možete pogledati na službenim stranicama Project Arachnid.

Pretraga
Vijesti