MLADI ZA MLADE

Sudjelovanje mladih od velike je važnosti u hrvatskom Centru za sigurniji internet (eng. Safer Internet Centre – SIC). U sklopu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, udruge koja provodi program Centra za sigurniji Internet, usluge svakodnevno koristi oko 100 djece i mladih ljudi. Mladi među njima koji su iskazali poseban interes za sudjelovanjem u aktivnostima koje se tiču online sigurnosti, mahom srednjoškolci ali i volonteri – drugi zainteresirani srednjoškolci te studenti društveno-humanističkih usmjerenja na fakultetima, dodatno su angažirani kao predstavnici mladih Centra za sigurniji Internet Hrvatska i kao takvi, predstavljaju glas svih naših mladih.

Mladi sudjeluju i u osmišljavanju aktivnosti Centra za sigurniji Internet, upoznavaju nas s aktualnostima, predlažu smjer rada, a  pišu i članke namijenjene mladima koje imate priliku pročitati u ovoj rubrici.

Martinin online kutak

Mlada sam psihologinja koja živi u Osijeku. Internet i društvene mreže su nešto što jako volim i privatno, a moja druga strast su rad s mladima. Od njih najviše učim o tome što ih zanima i zašto im je baš to zanimljivo!

Kroz tekstove o aktualnostima na internetu se trudim učiniti Internet sigurnijim mjestom za svu djecu i mlade. Jasno mi je da roditelji često nemaju vremena provoditi na internetu puno vremena, istražujući nove izazove i opasnosti – zato je ovo mjesto tu da im olakša izazove roditeljstva, barem što se tiče saznanja o trendovima za koje inače možda ne bi čuli. Drago mi je i da mogu ukazati na neke prednosti korištenja interneta i trudim se pomoći roditeljima da razumiju zašto se njihova djeca ponašaju baš tako kako se ponašaju i zašto im je svijet iza ekrana jako važan!

Ivin online kutak

Rođena sam i živim u Osijeku. Kći sam, sestra, prijateljica i djevojka. Diplomirala sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Tijekom svog fakultetskog razdoblja često sam se uključivala u volonterske aktivnosti. Dugogodišnja sam volonterka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu gdje sam sudjelovala u brojnim projektnim aktivnostima.

Budući da uživam u radu s djecom i mladima, nastojim usmjeriti svoje daljnje obrazovanje i rad upravo prema njima i za njih. Vjerujem kako svijet na mladima ostaje, a ovdje možete pročitati kako izgleda online svijet u mojim očima 🙂

stressful-day-office-young-businessman-holding-hands-his-face-while-sitting-desk-creative-office-stock-exchange-trading-forex-finance-graphic-concept_146671-15021
21 kol: Doomscrolling

Provjeravanje negativnih vijesti dva sata prije spavanja neće zaustaviti pandemiju – ali može zaustaviti nas!