iOS 17 Journal aplikacija

ios naslovna

Nova iOS 17 Journal aplikacija  predstavlja dnevnik koji pomaže korisnicima da se prisjećaju i pišu o svojim iskustvima iz njihovog dana, uključujući fotografije, ljude, mjesta, aktivnosti i glazbu. Dakle, aplikacija je stvorena kako biste vodili svoj dnevnik s fotografijama, audio i video snimkama, a moguće je označavati i lokacije. Aplikacija pruža tekstualne upute koje vam postavljaju pitanja o vašem danu kako bi vam pomogli izraziti svoje misli. Prijedlozi su podijeljeni u dvije kategorije – nedavno i razmišljanja –  a cilj je da vam pomognu započeti pisanje i ispituju vas pitanja poput “Koja je priča iza ovih fotografija?” Ili “Koji je bio vrhunac vašeg putovanja u planine?”.

Kod korištenja ove aplikacije (ali i ostalih) potrebno je zaštiti svoje podatke jer su podaci koje unosite često uistinu osobni podatci, ondje pišete svoje misli i stavljate privatne fotografije sa različitim opisima o tome gdje ste bili, s kime ste bili, što ste radili i slično. Odlična stvar i preporuka našeg Centra je da svoje unose u dnevniku možete zaključati pomoću Face ID-a tako da samo vi imate pristup i na taj način možete zaštitili svoje unose. Iskoristite tu mogućnost i uvijek budite dodatno oprezni.

Journal aplikacija trenutno je dostupna u iOS 17.2 beta 1 verziji. Trenutačno je jedini način za preuzimanje aplikacije preuzeti i instalirati iOS 17 razvojni beta. Međutim, razvojni beta može donijeti neke bugove i  narušiti ukupno iskustvo, stoga su preporuke da pričekate dok Journal aplikacija ne stigne u stabilnu verziju iOS 17.

Powered by A1 Hrvatska.