Meta predstavila Lantern – Zaštita djece na internetu

lantern naslovna

Nakon što se osoba koja krši politike za zaštitu djece otkrije i ukloni s jedne stranice, on/ona se može prebaciti na neku drugu web stranicu ili aplikaciju za ciljanje djece i tamo nastaviti realizirati svoju namjeru. Meta-ino nedavno uspostavljanje Lantern-a je stoga izuzetno važno jer pruža tehničku infrastrukturu platformama da međusobno dijele informacije o računima koji krše politike za zaštitu djece i rade na njihovom uklanjanju.

Kao jedan pozitivan primjer Lantern-a, Meta navodi da je tijekom pilot faze programa partner Lanterna MEGA podijelio URL-ove koje su prethodno uklonili radi kršenja svojih politika za zaštitu djece. Meta-in specijalizirani tim za sigurnost djece koristio je te informacije za provođenje šire istrage potencijalnih kršenja koji su povezani s tim URL-ovima na njihovim platformama. Tim je uklonio preko 10 000 profila, Instagram računa i stranica koje su kršile pravila. Osim toga, podijelili su detalje svoje istrage s Lantern-om te na taj način omogućili tvrtkama koje sudjeluju u tome da koriste signale za provođenje svojih vlastitih istraga.

I vi možete biti ti koji će pomoći zaštititi djecu od neprimjerenih sadržaja i predatora na internetu na način da prijavljujete neprimjerene sadržaje na internetu. Potičemo vas da to činite što više, ali i da potaknete i svoje bližnje na to. Neprimjerene sadržaje možete prijavljivati na našem Hotline obrascu za prijavu ilegalnog sadržaja.

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

 

Powered by A1 Hrvatska.