Tinder uvodi “Share My Date” – značajku koja nudi dodatnu sigurnost za online upoznavanja

tinder share date

U procesu online upoznavanja, preventivne mjere sigurnosti od ključnog su značaja. Iako postoje mjere zaštite koje u online svijetu sami možemo poduzeti, neke od najpoznatijih aplikacija za upoznavanje prepoznale su da dio odgovornosti leži i u značajkama koje nude njihove platforme.

Tinder, poznata platforma za upoznavanje, nedavno je tako najavila novu značajku aplikacije usmjerenu na zaštitu korisnika – “Share my date”, odnosno “Podijeli moj spoj”.

Korisnici će ovom novom značajkom moći podijeliti detalje sastanka s nepoznatom osobom svojim prijateljima.

Ova značajka funkcionirat će u obliku poveznice koja će uključivati pojedinosti o nadolazećem sastanku, kao što su datum, vrijeme i mjesto sastanka te ime i fotografija osobe s kojom se korisnik sastaje. Poveznice će se moći poslati do 30 dana prije dogovorenog sastanka te se mogu i uređivati, tako da korisnici mogu ažurirati detalje kad god žele.

 

Poveznica na “Podijeli moj spoj” bit će vidljiva svakom primatelju, uključujući korisnike koji ne koriste Tinder. Primatelji s Tinder računom moći će vidjeti cijeli profil osobe s kojom se korisnik namjerava sastati, ali bez mogućnosti komunikacije i direktnog kontaka. Primatelji koji nisu korisnici aplikacije vidjet će ograničenu verziju profila u svom pregledniku, što uključuje fotografije, ime i dob osobe.

Ova značajka u nadolazećim će mjesecima postati dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Singapuru, Indiji, Irskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Japanu, Brazilu, Švicarskoj, Meksiku, Nizozemskoj, Italiji, Koreji, Vijetnamu i Tajlandu.

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Powered by A1 Hrvatska.