Velike novosti na platformi Youtube – Što je Youtube zajednica?

yt nasl

YouTube je nedavno lansirao uzbudljivu novu značajku koja obećava dodatno poboljšati iskustvo korisnika i ojačati veze unutar zajednice. Ova nova opcija omogućava kreatorima i gledateljima da lakše komuniciraju, dijele sadržaj i međusobno se povezuju, čime se potiče izgradnja jače i angažiranije YouTube zajednice.

Koja je svrha nove značajke?

Nova značajka, nazvana “Zajednica”, omogućava korisnicima da kreiraju vlastite zajednice korisnika platforme koje povezuju neki zajednički interesi o specifičnim Youtube kanalima, temama ili kreatorima sadržaja. Također, moguće je oformiti i pod-zajednice unutar popularnih kanala. Ova mogućnost pruža platformu za dijalog između gledatelja i kreatora, potičući interakciju putem komentara, lajkova i dijeljenja sadržaja.

Kreatori će sada moći postavljati specijalizirane objave koje potiču rasprave o određenim temama, a gledatelji će moći postavljati pitanja i dijeliti svoja mišljenja.

Prednosti

Za kreatore, nova značajka donosi brojne prednosti:

  • Povećana vidljivost – redovito angažiranje s zajednicom može privući širu publiku i povećati vidljivost kanala
  • Kvalitetnija povratna informacija – kreatori će imati priliku dobiti stvarne povratne informacije od gledatelja, što im može pomoći u poboljšanju sadržaja

Gledatelji, s druge strane, će dobiti priliku da se više uključe u zajednicu:

  • Povezanost – mogućnost interakcije s omiljenim kreatorima i drugim gledateljima
  • Dijeljenje mišljenja i ideja – gledatelji će moći lakše izražavati svoja mišljenja i sudjelovati u raspravama o temama koje ih zanimaju

 

Iako ova nova značajka predstavlja značajan korak u razvoju YouTube platforme, važno je biti svjestan i rizika koju ova nova mogućnost online interakcije donosi.

Kao i uvijek, potičemo vas da razgovarate o ovoj temi sa svojom djecom te da pravila u vezi iste postignete kroz dogovor.

Više informacija o rizicima društvenih mreža možete pronaći na našim web stranicama CSI.hr te Sini.hr, a za sva pitanja i nedoumice na raspolaganju vam stoje Stručnjaci Centra za sigurniji Internet, na besplatnoj i anonimnoj liniji 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Powered by A1 Hrvatska.