Nova „phishing“ poruka – paypel.com

phishing

Pojavila se nova phishing poruka koja se širi putem mobitela, a koja nosi naziv “Paypel”. U poruci se korisnike potiče da se prijave na poveznicu pod nazivom “peypel.co” kako bi nastavili uživati u uslugama, no riječ je o prijevari. 

Phishing poruka je vrsta prijevare u kojoj prevaranti pokušavaju navesti korisnike na otkrivanje osobnih informacija, poput korisničkih imena, lozinki ili podataka o kreditnoj kartici. Često dolazi u obliku e-pošte, SMS-a ili lažnih web stranica koje oponašaju izgled legitimnih kompanija, kao što je PayPal u ovom slučaju. 

Ako primite poruku s tekstom: “Morate se prijaviti kako biste nastavili uživati s nama: peypel.co”, nemojte kliknuti na poveznicu! Umjesto toga ignorirajte i obrišite poruku. Ako ste već kliknuli na poveznicu, nemojte unositi nikakve informacije. Ako ste slučajno unijeli svoje podatke, odmah promijenite lozinke i provjerite svoje račune zbog mogućih sumnjivih aktivnosti.  

Budite oprezni i uvijek dvaput provjerite prije nego što kliknete na bilo koju poveznicu ili podijelite osobne podatke. U svijetu digitalnih prijevara, vaša sigurnost ovisi o oprezu! Ukoliko ne znate što napraviti, uvijek se možete obratiti Centru za sigurniji Internet ne besplatnoj savjetodavnoj liniji 0800 606 606.