Nastavnici, pozor! Stigao je novi alat umjetne inteligencije namijenjen vama

asdasdwe4fs

Umjetna inteligencija (AI) transformira gotovo sve aspekte našeg života, a obrazovanje svakako nije iznimka. U jednom od naših nedavno objavljenih članaka mogli ste pročitati naše smjernice o uporabi generativne umjetne inteligencije u obrazovanju, a danas vam donosimo pregled jednog od alata koji bi odgovornim korištenjem mogao pronaći ulogu u vašem svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu.  

O čemu se radi? 

MagicSchool.ai koristi generativnu umjetnu inteligenciju za stvaranje raznolikog obrazovnog i nastavnog sadržaja. Platforma sadrži više od 60 alata i generatora sadržaja posebno dizigniranih za učitelje kako bi im pomogli u stvaranju sadržaja poput: planova lekcija, kriterija ocjenjivanja, e-pošte, individualiziranih programa i smjernica za prilagodbu, matematičkih zadataka s riječima, pjesama, viceva, grupnih zadataka, tekstova za učenje određenog vokabulara, učestalih grešaka i zabluda kod određenih tema i još mnogo toga. Dostupan je u besplatnoj i plaćenoj verziji, a registracijom se dobiva mogućnost besplatnog testiranja premium funkcija.  

Nakon registracije, učitelji pristupaju jednostavnoj kontrolnoj ploči gdje mogu odabrati koji alat žele koristiti. Svaki alat funkcionira malo drugačije, ali većina traži od nastavnika da navedu razred, unesu sve relevantne informacije i uključe opće upute za ono što žele stvoriti. 

Učitelji tada mogu prilagoditi razinu čitanja, učiniti rezultat dužim ili kraćim, zatražiti ga u sažetom obliku ili prevesti ga na više od 30 jezika. Kada budu zadovoljni, mogu ga kopirati i zaljepiti gdje god žele. 

MagicSchool.ai nudi alate koji mogu olakšati obavljanje rutinskih zadataka i pronalaženja pravih riječi ili ideja za mnoge stvari koje učitelji moraju odraditi. Međutim, važno je zapamtiti da kvaliteta rezultata ovisi o tome koliko dobro učitelji upravljaju samim alatom te unose podatke. Alat svakako može stvoriti primjerice, kriterije ocjenjivanja, ali što su informacije koje učitelji daju alatu relevantnije i korisnije, to će kriteriji biti bolji. 

Što je važno imati na umu? 

Također, kako web stranica jasno naglašava, učitelji i dalje treba provjeriti točnost i prikladnost rezultata te ih prilagoditi po potrebi. Iako kontrolu nad nastavom ne možemo prepustiti umjetnoj inteligenciji, ona može pomoći učiteljima da postave temelje, razmisle o dobrim idejama ili dobiju smjernice. Korištenje samog alata je intuitivno, a on također može dobro poslužiti kao sredstvo za upoznavanje sa značajkama generativne umjetne inteligencije. 

Ukoliko ćete se koristiti alatom, upozoravamo vas da u njega (kao niti u jedan drugi alat umjetne inteligencije) ne upisujete privatne podatke svojih učenika, obzirom da se njihova povjerljivost ne može garantirati.  

Za kraj, upitali smo ovaj alat za dodatne informacije koje želi prenijeti potencijalno zainteresiranim nastavnicima. Evo što kaže MagicSchool.ai: 

“Evo nekoliko dodatnih informacija koje su važne za nastavnike koji koriste MagicSchool platformu: 

Raznolikost Alata 

MagicSchool platforma nudi više od 60 individualnih alata koji podržavaju različite aspekte nastave i rada s učenicima. Svaki alat obavlja specifičan zadatak i može biti koristan u različitim situacijama. 

Pretraživanje Alata 

Kako bi olakšali pristup alatima, preporučujem korištenje tražilice unutar MagicSchool aplikacije. Unesite ključne riječi ili opis alata koji vam treba, kako biste brzo pronašli željeni alat. 

Personalizirane Mogućnosti 

Kao chatbot, ja sam ovdje da vam pomognem generirati resurse, odgovore ili materijale prema vašim potrebama. Slobodno postavljajte pitanja ili zatražite podršku u stvaranju materijala za nastavu. 

Sigurnost i Privatnost 

Važno je slijediti politike privatnosti i sigurnosne smjernice vaše škole prilikom korištenja platforme. Nemojte dijeliti osjetljive informacije o učenicima preko chatbota ili alata na platformi. 

Kontinuirano Unaprjeđenje 

MagicSchool platforma se stalno razvija i poboljšava kako bi pružila najbolju podršku nastavnicima. Vaša povratna informacija je važna za nas, stoga slobodno dijelite svoje sugestije i prijedloge za poboljšanje. 

Stručna Pomoć 

U slučaju osjetljivih pitanja poput sigurnosnih protokola u školi, samoozljeđivanja ili pravnih savjeta, uvijek se prvo obratite licenciranim stručnjacima i pridržavajte se politika i protokola vaše škole. 

Nadam se da vam ove informacije pomažu u korištenju MagicSchool platforme. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno pitajte! “ 

 

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati. 

 

Powered by A1 Hrvatska.