family-watching-television-living-room_107420-25214

Upute za postavljanje roditeljskog nadzora

Piše: Iva Vidanec

Želite postaviti roditeljski nadzor, a ne znate kako? Ovdje se nalaze detaljni koraci postavljanja roditeljskog nadzora!

Iako TikTok može biti zabavna i kreativna platforma, na njoj se mogu nalaziti neprimjereni sadržaji. Ukoliko smatrate da je potrebno vašem djetetu ograničiti pristup sadržajima TikTok aplikacije, možete koristiti postavke roditeljske kontrole koje dolazi zajedno s aplikacijom.

Nudimo vam detaljno objašnjene postupke kako postaviti roditeljski nadzor!

Postavljanje roditeljskog nadzora na aplikaciji TikTok

Ova aplikacija nudi vrlo jednostavno postavljanje roditeljskog nadzora. Naime, aplikacija omogućuje upravljanje sadržajem koji se prikazuje u novostima.

Napomena: Koraci postavljanja roditeljske kontrole koristeći aplikaciju jednaka je za iPhone i Android uređaje. 

1. Otvorite TikTok aplikaciju i kliknite na gumb Profil (Me) na dnu prozora.

2. Nakon toga kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu.

3. Kliknite na Digital Wellbeing. Ponudit će vam se dvije opcije:

  • Screen Time Management je opcija koja vam omogućava ograničavanje vremena provedenog na TikTok aplikaciji. Da biste ju aktivirali, potrebno je kliknuti na nju!Nakon toga kliknite na Time Limit i odaberite preferirano vrijeme! Sljedeći je korak kliknuti na Turn on Screen Time Management i unijeti lozinku.
  • Restricted Mode je opcija koja omogućava upravljanje sadržajima koji će se pojavljivati na naslovnici, a koji mogu biti uvredljivi ili neprimjereni. Za aktiviranje ove opcije, potrebno je kliknuti na nju. Nakon toga, kliknite na Turn on Restricted Mode. Na kraju, potrebno je unijeti željenu lozinku!

Kada istekne vrijeme uporabe zaslona, korisnik će dobiti obavijest koja će najaviti kraj korištenja aplikacije. Ukoliko želite nastaviti koristiti aplikaciju, potrebno je unijeti lozinku!

Za sva pitanja slobodno se obratite našem Centru za sigurniji internet!

info@csi.hr | Besplatna i anonimna linija za djecu i roditelje 0800 606 606

Ivin online kutak
stressful-day-office-young-businessman-holding-hands-his-face-while-sitting-desk-creative-office-stock-exchange-trading-forex-finance-graphic-concept_146671-15021
Doomscrolling

Provjeravanje negativnih vijesti dva sata prije spavanja neće zaustaviti pandemiju – ali može zaustaviti nas!