notfound_404-01

Dan #404errorpage

Piše: Iva Vidanec

Jeste li znali da se 4.travnja obilježava Dan #404errorpage?

Da, ova često frustrirajuća stranica koju ne želimo vidjeti ima svoj službeni dan! O čemu se radi?

Moramo priznati da svaki put kada nam se pojavi 404error web stranica pomahnitalo pritišćemo gumb Osvježi kako bi se naša željena stranica napokon učitala. Srećom, u ovakvim neuspješnim učitavanjima web stranica ima i nešto dobro – prilika da se pomogne u traganju za nestalom djecom!

Unazad nekoliko godina osmišljena je aplikacija notfound.org. To je vrlo mala i besplatna aplikacija koja pretvara 404 web stranice u objave o nestaloj djecu dajući im priliku da budu pronađena! NotFound aplikaciju preuzelo je preko 5700 web stranica. Na ovaj se način proširuje publika koja raspolaže informacijama o djecom za kojom se traga, a samim time štedi se i dragocjeno vrijeme! Također, NotFound doprinosi i drugačijem doživljaju prilikom pretraživanja – umjesto pomahnitalom osvježavanja stranice, možemo pozitivno doprinijeti svijetu!

Ovim vas putem potičemo na preuzimanje ove aplikacije jer još uvijek postoji potreba za pronalaskom djece! Proširimo ovu poruku i pretvorimo error stranicu u pozitivan doprinos!

Što možete učiniti?

  • Ako imate web stranicu, preuzmite Notfound.org ili se konzultirajte s rukovoditeljem o tom koraku!
  • U svome kalendaru označite 4.4. kao Dan 404errorpage i proširite informacije putem društvenim mreža koristeći @notfoundorg @MissingChildEU #404errorpage te osnažite druge da doprinesu pronalasku djece!

Ukoliko se susretnete s informacijom o nestanku djeteta, prijavu možete izvršiti na službenoj stranici Centra za nestalu i zlostavljanu djecuovdje ili na Nacionalnom telefonskom broju za nestalu djecu 116 000.

Ivin online kutak
stressful-day-office-young-businessman-holding-hands-his-face-while-sitting-desk-creative-office-stock-exchange-trading-forex-finance-graphic-concept_146671-15021
Doomscrolling

Provjeravanje negativnih vijesti dva sata prije spavanja neće zaustaviti pandemiju – ali može zaustaviti nas!